lunes, 25 de mayo de 2009

Setmana Cultural
El dilluns 10 poc després que entréssim a fer classes vam sentir uns sorolls estranys, metal·lics. Aleshores ban picar a la porta, eren el Jose i L'Assumpta disfressats de cuiners i ens van dir que anéssim al pati i seiessim per veure la presentació de la Setmana Cultural.
Ens van dividir en grups, per cicles, i aleshores vam començar a fer totes les activitats que ens havien preparat sobre el menjar.
El dijous vam anar d'excursió a veure dues indústries sobre el menjar.

Durant la setmana cultural ens ho vam passar molt bé!!
vídeo-conferencia 2

vam començar a estudiar a partir d'uns llibres de la biblioteca, d'Internet i d'altres classes . Entre tots ens vam fer preguntes sobre el tema d'astronomia i vam escollir-ne 10.

Després entre les escoles, cada escola tenia 10 preguntes, en total30.

Les vídeo conferencies es basen en 3 coses :

1: Amb el programa oovoo: en veiem amb els altres dos col•legis;

2: S'enjega el concurs: una escola pregunta i els altre coles responen, això si, el primer que digui el seu nom de la escola! Guanya un punt qui contesta bé.

3: Al final és important si t'ho has passat bé!

La primera video-conferència la vam fer de l'Aparell circulatori.
que he estudiat

Primer va manar a la classe de primer i varem mirar el planetàrium que tenen al sostre. Varem estar mirant i tot seguit ens va fer escriure en un full algunes preguntes de les coses que no sabíem. Després ho varem comentar i algunes preguntes van sortir i d’altres no.
El següent dia de Naturals varem estudiar els eclipsis de sol i de lluna, amb el projector i una bola del món. A tota la classe ens va agradar molt. El projector el fèiem servir de sol.
Un altre dia varem fer els moviments de rotació i translació. No són gaire difícils d’entendre.
Finalment varem parlar del sistema solar;quan es va formar, a partir de que,etc... i els planetes que el formen. Dels planetes varem parlar-ne molt i els varem estudiar molt profundament.
Sabons

El dia 31 de març quan va acabar el cole, nosaltres els nens de 6è ens hi varem quedar fins a les 22:00 de la nit. Vam berenar i vam començar a fer el sabons per vendre'ls el dia de Sant Jordi. Tots ens ho vam passar genial. Vam fer dos grups de 4 persones. Un grup els feia d'olor a roses i l'altre d'olor a flor de te. Els professors un dia també es van quedar a fer sabons però no amb nosaltres.

Els que vàrem fer nosaltres no ens van quedar gaire bé perquè els vam fer massa tard i no van tenir temps de madurar. Sort en vam tenir que els professors també en van fer i vàrem poder vendre els seus.

No ens esperàvem que en venguéssim tants!!
ELS PADRINS DE LECTURA
ELS PADRINS DE LECTURA EL DIA 23 DE FEBRER VAM INICIAR ELS PADRINS DE LECTURA . ELS PADRINS DE LECTURA CONSISTEIX A AJUDAR A MILLORAR ALS NENS I NENES DE PRIMER A LLEGIR .
AQUESTA ACTIVITAT LA FEIEM ELS DIVENDRES : CADA NEN DE 6è AGAFAVA UNS TRES NENS DE PRIMER I FEIEM TORNS . ÉS A DIR PRIMER VENIEN DOS I DESPRÉS EN VENIA UN .
EL DIA 27 DE MARÇ VAM ACABAR L’ACTIVITAT DELS PADRINS DE LECTURA I ESPEREM HAVER ENSENYAT UNA MICA A MES A LLEGIR
ANEM DE COLÒNIES( El primer dia)



Aquest any 2009, els alumnes de primària de l'escola Bac de Cerdanya, hem anat de colònies a la Masia Dorada, a Salou.
El primer dia, quan vam arribar, vam anar a les habitacions i hi vam deixar les maletes, vam estar una estona arreglant l'habitació i després vàrem baixar a dinar.
Després de dinar vam tenir una estona d'esbarjo en un pati molt gran.
A la tarda vam fer activitats i jocs. Quan vàrem acabar ens vam rentar les mans i vàrem anar a sopar. Cada apat el recollien dues persones.
A la nit vam fer jocs també; els grans de cicle mitjà i els de cicle superior vam anar al bosc a buscar peces d'un trencaclosques i les vam portar a la casa de colònies. Allà els de cicle inicial també varen recollir peces. Les vam ajuntar totes i vam descobrir on estaven els malabars que “l'empipador”havia robat.
Després vam anar a dormir. Aquí s'acava el primer dia de colònies a la Masia Dorada.
Enviat per sise a 16:19 0 comentaris

COLÒNIES DIA 3


El tercer dia de les colònies era el dia que ens anàvem de la Masia per tornar al cole. Al llevar-nos al matí ens havíem de vestir i endreçar las maletes per quan arribés l'altre escola estigués tot fora.

Després de deixar les maletes a la plaça Mediterrània vam anar a esmorzar i després al taller de Xina. Allà hi havia 6 jocs per fer: el dels ratolins, el de tirar pilotes als ninots, el de posar arròs als bols, llançar pilotetes als pots de colors , llançar les anelles al lleó i encertar aros a les ampolles. Més tard vam anar a Àfrica on hi havia pintures rupestres que havien fet ells, allà també vam fer música africana amb instruments fets allà. Al migdia vam anar a dinar i a continuació vam jugar fins les 16:00h, just amb temps per agafar les maletes, anar al autocar i tornar a Alp. A mig camí vam parar a l'estació del tren de Montserrat a prendre'ns un gelat, i després tornar al cole.
Enviat per sise a 07:28 0 comentaris

Colònies Segon dia

Pel matí vam esmorzar i com cada dia tots vam anar a la plaça mediterrània. Els de cicle superior vam anar amb bicicleta per Cambrils i des prés vam fer tir am arc .Al migdia quan vam acabar de dinar vam ficar-nos el banyadors i vam anar a la platja. Abans vam jugar al mocador, vam fer una carrera de croqueta i al final per la nit vam sopar, quan vam sortir del menjador vam anar a la discoteca.